Finska bastun startade sin tur till världen från Lappi-kommunen i Raumo.

Riktigt viktiga personer i Finland, bland annat presidenterna i Mäntyniemi har alltid njutit av Aito AK-ugnarnas värme. Likväl har vanliga bostäder fått njuta av Narvis bastuprodukter efter en hektisk arbetsdag. Närmare åttio år innehåller flera märkvärdiga stunder och bastu-upplevelser.

Vi är den enda bastutillverkaren bland de stora, som producerar ugnarna från början till slut i Finland. Vi anställer 70 personer. Vi växer genom att göra det vi gör bäst, samt via företagsköp: år 2010 fusionerade vi med Aito-Lämpö Oy.

Som ett innovativt företag som känner till bastukulturen, har vi lyckat producera favoritugnar för dem som älskar bastu. Vi är stolta över våra fina emaljerade bastuugnar. När innovationer läggs till i våra hållbara produkter, som till exempel Narvi NC’s rökkanal, lyckas vi producera väldigt miljövänliga ugnar. VTT testar ugnarnas utsläpp i Finland, och Narvi NC 16 har kolmonoxidutsläpp på 0,07 %, då gränsen är 1 %. 

Våra produktutvecklare är äkta människor som själv älskar att bada bastu. Vi kan stå stolt bakom våra produkter. Vi vill skapa hållbara lösningar för njutbara stunder – även för de följande århundrade.